Αγγλικά

Pre-Junior (ηλικίες 5-6 χρονών ΔΩΡΕΑΝ)

Οι γονείς αμέσως καταλαβαίνουν πως παίρνουμε τους μικρούς μας φίλους πολύ στα σοβαρά. Σε αυτή την πρώτη τους επαφή με την αγγλική γλώσσα κύριο μέλημα μας είναι να την αγαπήσουν και να περιμένουν με χαρά την επόμενη συνάντηση με τους φίλους και τη δασκάλα τους. Στο φροντιστήριο μας η διαδικασία της μάθησης είναι ευχάριστη σε όλα τα επίπεδα αλλά ειδικά για τα pre-junior είναι διασκέδαση. Μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι και τη ζωγραφική.

Μαγεύονται από το βιβλίο τους που “ζωντανεύει” στον διαδραστικό πίνακα και αποκτούν βάσεις σωστής προφοράς και τονισμού της γλώσσας. Γιαυτό σε αυτό το αρχικό επίπεδο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια. Ακούτε ίσως συχνά να λένε ότι δεν πειράζει να κολλάνε σε αυτή την ηλικία τα παιδιά μας σε κάποια λάθη και ότι θα διορθωθούνε στη πορεία. Η δική μας εμπειρία μας έχει διδάξει πως δύσκολα “ξεμαθαίνονται” λάθη και αβλεψίες γιατί όπως λέει ο λαός μας “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”.

Junior Class (Σε μας μόνο μία προκαταρκτική)

Στο πρώτο “ακαδημαϊκό” έτος συστήνουμε στα παιδιά τις βασικές δομές της γλώσσας. Συνειδητοποιούν πόσες λέξεις της αγγλικής χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους και αυτό κάνει τη ξένη γλώσσα να φαντάζει πιο εύληπτη και προσιτή. Έρχονται σε επαφή με τη γραμματική και το συντακτικό με λειτουργική και διαδραστική εκπαίδευση και σταδιακά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους παρακολουθώντας μέσα από το βιβλίο τους τις ιστορίες των “μαγικών φίλων” τους. Έτσι στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ξεκινά αβίαστα και η δόμηση του γραπτού λόγου σε μορφή παραγράφου.

Σε αυτό το επίπεδο η σωστή οργάνωση της ύλης, οι έμπειροι και ευέλικτοι καθηγητές και οι συχνές επαναλήψεις καθιστούν εφικτό να ολοκληρώσουν όλα τα παιδιά και όχι μόνο αυτά που έχουν μια έμφυτη έφεση, δύο εκπαιδευτικούς κύκλους σε μία μόνο χρονιά. Τα παιδιά εξοικονομούν χρόνο και οι γονείς κόπο και χρήματα.

Proficiency 1-Proficiency 2 Classes

Και φτάσαμε στην επίτευξη του υψηλότερου στόχου των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών της σχολής μας. Η απόκτηση του Proficiency (Cambridge University) ή του ECPE (Michigan University) δεν είναι εύκολη υπόθεση και όποιος λέει το αντίθετο, απλά ψεύδεται. Απαιτείται πολλή δουλειά από τους σπουδαστές μας, αφοσίωση και επιμονή αλλά οι καθηγητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΜΕΛΕΤΙΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία, τη μέθοδο, τα μέσα και τη διάθεση να σταθούν δίπλα στους σπουδαστές και να τους καθοδηγήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο κάνοντας το μάθημα ενδιαφέρον ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή των μαθητών.

Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πραγματικές συνθήκες όπου απαιτείται η χρήση της αγγλικής γλώσσας σε προχωρημένο επίπεδο και να έχουν τα εφόδια για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους ή για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικά έχουν αποδειχθεί τα μηνιαία Progress Tests με θέματα από προηγούμενες επίσημες εξετάσεις των δύο Πανεπιστημίων (Cambridge-Michigan). Με τον τρόπο αυτό έχουμε σωστή εικόνα της προόδου του κάθε μαθητή και την ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στα πεδία που χρειάζονται βελτίωση για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Τυπικά η προετοιμασία για το Proficiency διαρκεί 2 εκπαιδευτικές περιόδους. Οι αριστούχοι μας όμως μπορούν να δώσουν με επιτυχία σε 1,5 χρόνο παρακολουθώντας το Accelerated Course 3.

Κάποιοι σπουδαστές επιλέγουν να δοκιμαστούν στο ESB Proficiency το οποίο είναι πιο φιλικό στον υποψήφιο και αναγνωρίζεται από τον A.Σ.Ε.Π. , δημόσιους οργανισμούς και διευκολύνει την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η προετοιμασία για το ESB Proficiency διαρκεί ένα χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ενηλίκων σπουδαστών.

Ευέλικτα τμήματα IELTS – iBT TOEFL

Το τελευταίο έτος των προπτυχιακών σας σπουδών πλησιάζει και σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αδιαμφισβήτητα, η απόφαση για την επιλογή εκπαιδευτικού προγράμματος και πανεπιστημιακού ιδρύματος είναι δύσκολη, καθώς η ενημέρωση που υπάρχει είναι συνήθως ελλιπής. Οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν να ακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές λαμβάνοντας υπόψιν το ποσό των διδάκτρων του εκάστοτε πανεπιστημίου, τη χρησιμότητα του μεταπτυχιακού καθώς και το κύρος του στην αγορά εργασίας. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές χρήσιμες ιστοσελίδες ώστε να ενημερωθείτε για μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων του εξωτερικού ή της Ελλάδας.


Εφόσον γίνει η επιλογή του μεταπτυχιακού προγράμματος, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία του φακέλου αίτησης. (Είναι γεγονός ότι μία σωστά προετοιμασμένη αίτηση αυξάνει τις πιθανότητες εισαγωγής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας). Επομένως, είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί σωστά και έγκαιρα μέσα από το site του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος τόσο για τις προϋποθέσεις εισαγωγής (entry requirements) όσο και για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και να έρθει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα σε επικοινωνία με το πανεπιστήμιο. Τα περισσότερα αγγλόφωνα πανεπιστήμια του εξωτερικού συνήθως ζητούν:

 • Βιογραφικό (cv) στα αγγλικά
 • PersonalStatement (Αιτιολόγηση επιλογής του προγράμματος)
 • Συμπληρωμένη αίτηση του Πανεπιστημίου (στα αγγλικά)
 • Τελική βαθμολογία του Πτυχίου
 • Συστατικές επιστολές (στα αγγλικά)
 • Γλωσσικά πιστοποιητικά iBT TOEFL ή IELTS (ανάλογα με το πανεπιστημιακό ίδρυμα)

Τμήματα IELTS – iBT TOEFL

 • Τι είναι τα γλωσσικά πιστοποιητικά IELTS και iBT TOEFL;
 • Τα τελευταία χρόνια η αξιολόγηση του επιπέδου γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου τα αγγλικά χρησιμοποιούνται ως γλώσσα διδασκαλίας. Τα γλωσσικά πιστοποιητικά που ζητούνται πλέον από τα περισσότερα ιδρύματα είναι τα : iELTS (www.ielts.org) και iBT TOEFL (www.toefl.org). Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά πιστοποιητικά είναι έγκυρα μόνο για δύο χρόνια, καθώς και ότι τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια αναγνωρίζουν μόνο το iBT TOEFL.


Ποιος είναι ο χρόνος προετοιμασίας;
Ο χρόνος προετοιμασίας εξαρτάται πάντα από το όριο βαθμολογίας (minimum score) που απαιτεί το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς και από το γλωσσικό επίπεδο του σπουδαστή. Απαραίτητη δε, κρίνεται η κατοχή των FCE ή ECCE – επίπεδο B2 (Lower). Τα ταχύρυθμα τμήματα μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην παραγωγή γραπτού λόγου (Writing Module), να αναπτύσσει με άνεση τις απόψεις του μέσα σε δίλεπτους μονολόγους (Speaking Module), να μπορεί να κατανοεί σύνθετους διαλόγους υψηλού επιπέδου (Listening Module), να βρίσκει απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης κειμένου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (Reading Module) και γενικότερα να μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς σε κάθε ενότητα εξέτασης. Η προετοιμασία συνήθως διαρκεί από έναν (1) έως και τρεις (3) μήνες ανάλογα με το επίπεδο του σπουδαστή.

Επίσης, πέρα από την προετοιμασία για τα παραπάνω πιστοποιητικά, είμαστε διατεθειμένοι να σας βοηθήσουμε με τη σύσταση του φακέλου αίτησης και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία.

Ημερομηνίες εξετάσεων 2013

 • 9/11 (εγγραφή έως 4/10)
 • 30/11 (εγγραφή έως 25/10)
 • 7/12 (εγγραφή έως 1/11)
 • 14/12 (εγγραφή έως 8/11)

Εξέταστρα €190. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε εξεταστικό κέντρο του Πειραιά που ορίζεται κάθε φορά από το British Council.

Γεωργία Μελετίου
Διευθύντρια Σπουδών